SILA LETAKKAN AYAT ANDA DI DALAM INI

| Site ne aku yg punya |

copyrighted by Harsida Jasmin a.k.a 2heQ





Suka x blog Xcad??

About Me

My Photo
Proff Xcadbury El-Insomniac
Malaysia
The Struggler
View my complete profile

| Respected Buddy'z |

Petua Paling Senang

Ni nak share2 petua ckit..

Petua mcm mana nak ilang kan jerawat ckit…, bg muka tu nampak mcm x ‘serabut’ ckit.., nak licin kan muka ckit..
Tapi apa pasal Xcad kata ‘ckit’ ja??? Sbb kalu nak berkesan ‘banyak’…, kena la rajin amalkan petua ni… tp kalu org mcm Xcad ni…, kdg malas jgk nak wat selalu… so Xcad simpulkan…, guna perkataan ‘ckit’ ja la.. hehhe…Blh ja kan..

usaha tangga kejayaan u… sapa yg rajin…, Insyaallah berkesannnnn u….

Hah senang jewww petua nii…

Sebelum tu… kena la taw bahan2 nya kan… Bahan2 nak ikut & wat petua ni x mahal pon… senang ja nak dapat kat mana2.. nak lagi senang.., amik ja kat dapur korg.. huhhuh..
Bahan2 nya ialah :
  1. Beras pulut  
  2. Putih telur 

So skrg…, Xcad nak bgtaw cmna cara nak wat dgn bahan2 yg ada ni dan ‘merealisasikan’ petua ni.. huhhu.. cehh ayattttt….
  1. Mula2.., kisar @ tumbuk beras pulut tu sampai hancur… (tapi kalau u all malas sgt nak kisar @ tumbuk benda alah ni…, korg pakai ja tepung beras pulut..).. tapi lagi berkesan rasanya guna beras pulut yg di hancurkan sendiri...       …
  2. Hah lepas tu.., campurkan la beras pulut yg d hancurkan tadi tu dgn putih telur.. (putih telur ja tawww… jgn guna kuning telur..)
  3. Tapi sebelum tuu.., pastikan basuh muka dulu taw… jgn lap air kat muka tu.. biar air basuhan tu kering sendiri.. kan air mengandungi oksigen.. oksigen baek utk kulit muka u..
  4. Bila dah d adun dgn sempurna nya beras pulut yg dah hancur + putih telur tu......, hah letak la kat muka tu… alaaa wat mcm org guna bedak sejuk tu…
  5. Lagi elok…, sambil2 nak tepek adunan tadi tu…, u all baca la selawat.. kan lebih afdal…
  6. Hah korg tunggu & tunggu la yeeerrr sampai ‘bedak sejuk buatan sendiri’ tu kering…hehe
  7. Bila dah kering tuuu…, korg jgn terkejut pulak tgk muka korg… ia akan nampak mcm merekah…, coz putih telur yg wat jadi mcm tu… alaaa small matter ja tu…
  8. Korg bg ja la ‘bedak sejuk buatan sendiri’ tu lama ckit kat muka tu…biar bg berkesan ckit.. huhu… lama kelamaan.., korg akan rasa muka korg cekang… & bila rasa yakin sgt nak basuh…, p la basuhhhh…
  9. Tapi bila dah basuh bagi bersih semua tu…., jgn rasa pelik plak bila muka rasa gatal2… coz tu effect dari putih telur..
  10. Tapi Xcad x jamin apa2 taw.. Xcad bg cadangan ja… nak ikut @ x.., ikut u all la yeerrr.. hehe.. cadangan semata2.. xda kompromi.. hhuhu
  11. Sbb Xcad dah cuba dah.. Alhamdulillah berkesan la ckit.. muka pon rasa mcm licin ckit ja.. huhuhu… berbaloi la kan dgn harga bahan2 yg diperlukan utk wat petua ni.. kalau nak banding kan dgn harga wat treatment kat tempat utk facial tu.., lagi mahal kan..
So selamat mencuba..

*Terms and conditions apply.. hahahahaha


Honest,

H.J.

;)



5 owg pimp my story:

eyna lollipop said...

hohohohorlick...
letak blcn + cili cket...
hhahaha

Proff Xcadbury El-Insomniac said...

huhuhuhhutan....
ui shedaaapppppp...
mantap tu jo......

Cala Fikah said...

hehehehehehehe bgs jg nie

Proff Xcadbury El-Insomniac said...

na cala... try r dik... nnt p menghambur kakak d umah mu time raya r.. huhuh

eyna lollipop said...

hohohohotak kau..
skali slh guna beras bryani da...
oke anak2,, make sure dpt kbnrn mak bpk dulu ye.. supaya nnt kau bole tnye mane satu beras pulut! choi.. hahahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
avatarYawW eU aLL!!
Pleasure 2 dr0p by ;)

It Scrolling Me

my wish
be own self
only THEM
We are Apart
dean list coming soon
BALEK TANPA RASA (9.9)
22/10/2011 coming soon
faceblogger

facebook
xcad melody
shout here

ShoutMix chat widget
xcad was here...

Post Si Semut Cokelat

Xcad Si Semut Cokelat

Come Over